Mikä on liittolevy?

huhtikuuta 03, 2018

Kun antura on valettu, on usein seuraavaksi tarvetta liittolevyille.

Liittolevyllä tarkoitetaan metallista poimulevyä, jota käytetään muottina, kun valetaan esimerkiksi ala- tai välipohjia. Kun valutyö tehdään, muodostaa liittolevy yhdessä betonin kanssa jämäkän liittorakenteen, jossa poimulevy toimii samalla osaraudoituksena, mikä puolestaan vähentää muun raudoituksen tarvetta rakenteessa.

Kevyempi kuin ontelolaatta

Jos verrataan esimerkiksi ontelolaattoihin, niin liittolevyjä on myös varsin kevyt käsitellä, eikä asennukseen tarvita nostureita tms. Yksikin asentaja saa yleensä homman hoidettua nopeasti ja eniten aikaa kuluukin kuivatusvaiheeseen, joka kannattaa tehdä huolella.

Ala- ja väli- ja yläpohjien tekeminen on helppoa ja nopeaa

Alapohjan tekeminen liittolevyjen avulla on helppoa ja nopeaa ja esim. Express-liittolevyjen tapauksessa liittolevylle riittää kevyt alapuolinen tuenta muottivaiheessa, eikä kovin mutkikkaita ja tai hankalia tukiviritelmiä tarvita.

Raudoitus ja muotti voidaan tehdä yhtenä työvaiheena ja betoni tarttuu hyvin poimulevyn alalaipassa oleviin nystyräharjoihin. Lopputuloksena syntyy helposti ja nopeasti erittäin kestävä ja luotettava liittorakenne. 

Liittolevy sopii kaikkiin runkoratkaisuihin

Tällä tavalla valmistettu liittolaatta soveltuu käytettäväksi lämpimällä puolella ala-, väli- ja yläpohjarakenteena kaikissa tunnetuissa runkoratkaisuissa kuten:


  • teräsrakenteet
  • paikallavaletut teräsbetonirakenteet
  • elementtirakenteet
  • puurakenteet
  • muuratut rakenteet ja
  • vanhojen rakennusten entisöinnit.

Lisää tietoa liittolevyistä

Kun mietit, miten juuri sinun rakennusprojektiasi voidaan nopeuttaa liittolevyjen avulla, lue lisää täältä »

Express-liittolevy by Formex

1 kommenttia

  1. Click here to claim your 100 percent first deposit bonus a lot as} $1,000 right now. While most on-line casinos offer new players a little bit of everything, your betting preferences should closely influence your final decision. That said, we’ve put together a few of} ideas for players would possibly be} still 코인카지노 on the fence. For starters, it provides very beneficiant bonuses and promotions designed to satisfy the gambling wants of each participant.

    VastaaPoista